Banner

Търсене в този блог

вторник, 28 юни 2011 г.

TRAVEL AROUND the country BULGARIA

Your Slideshow Title Slideshow & Video: "TripAdvisor™ TripWow ★ Your Slideshow Title Slideshow ★ to Obshtina Shumen (near Shumen), Shumen and Stara Zagora. Stunning free travel slideshows on TripAdvisor"

събота, 25 юни 2011 г.

Цветя за балкона, верандата и дворчето - www.PlovdivMedia.com

Цветя за балкона, верандата и дворчето - www.PlovdivMedia.com: "- Sent using Google Toolbar"

Кулинария

http://www.plovdivmedia.com/39848.html

ШАКИРА и футболните страсти от световното първенство през 2010

Съблазън. Урок по бурлеска с Lady Flo


Съблазън. Урок по бурлеска с Lady Flo: "- Sent using Google Toolbar"

Женският чар е основа на играта на прелъстяване.

Още по темата

Представи си...

Изключително важно е да имаш въображение и да си креативна. За да бъде успешна една бурлеска артистка, трябва много внимателно да се занимава с всеки един аспект на представянето си – персонажа, костюмите, музиката, сценографията, хореографията. Понякога най-малкият детайл носи цялостното впечатление – движение, интонация на гласа, аксесоар. Бурлеската е и в цялостното, и в единственото. В това да имаш визия, в която да облечеш съблазънта.

От горе до долу

Това, което отличава бурлеска спектакъла от простото събличане пред публика, е да се познават добре естетическите кодове на това изкуство и всичко културни правила. Всичко, свързано с женствеността през годините, е важно – това е преди всичко философия. Навремето дамите са се учили на поведение, сега това е малко забравено. От 1900 до 1960 е периодът на Glamour – там са всички източници на информация на този вид изкуство. Жената еволюира и женствеността се променя – не само гримът, дрехите, музиката, жестовете, а и самата представа за жената. Също така една бурлеска трябва да намери своето конкретно вдъхновение – например ако е по-слаба, може да се ориентира към 20-те и 30-те, когато са на мода стройните елегантни жени. Ако пък е по-пищна, трябва да търси класическия pin-up от 50-те с женствените форми и пищните руси коси...

Смехът е секси

Бурлеската трябва да бъде способна на самоирония, защото това изкуство не е просто една красива жена на сцена, а е игра – на привличане и отблъскване, на съблазън, между Enfant Terible и Femme Fatale. Тя трябва да е пленителна, да може да разсмива, да накара всички едновременно напрегнато да я следят, но и блажено да й се наслаждават.
Пристигнах, шушу!

Доста е важно, за да успее в това изкуство, момичето да може да носи огромни куфари насам-натам. Бурлеската не е само стриптийз, а и облекло – пищно, обемно. Затова едновременно с постоянното си изящество, безупречния си външен вид от сутрин до вечер, от горе до долу, тя трябва да може съвсем по мъжки да носи огромния си багаж. Всъщност това само по себе си е спектакъл – да видиш как една малка крехка жена с перфектен грим и коса, на високи токчета влачи огромния си куфар по летището или гарата. Но и тук има изход – ние на френски го наричаме chouchou. И всяка уважаваща себе си бурлеска трябва да има по няколко chouchou във всеки град... за да й разнасят куфарите.
Театърът на сладострастието на Lady Flo за трети път в България
15.11.2011   MySound.bg
Изпрати на приятел
Dolly Lamour

"Rusted brandy in a diamond glass
everything is made from dreams.."

"Temptation", Том Уейтс (Tom Waits)

Прегръдката на мекото палто, парещата глътка коняк, лъскавите кестени, с които краката се заиграват по улицата.

Ноември е обещание за топлина, споделеност, близост. Есента е чувствена. Едва ли има по-уютно убежище от този сезон за театъра на сладострастието, който представлява бурлеската.

Третият пореден гастрол на французойката Лейди Фло (Lady Flo) и  нейната обаятелна трупа у нас ще се състои в Sofia Live Club на 19 ноември.

Спектакълът Sofia Burlesque Revue обещава да изкуши и омагьоса своята отдадена и множаща се публика, въвличайки я отново в декадентски истории за страст и любов и дърпайки завесите пред прелъстителни и диаболични светове. Музикалният съпровод е поверен в дяволски сигурните ръце на диджеите от The Smugglers Collective.

В пътуването сред декори на блясък и желана упадъчност, познатата Лейди Фло ще бъде придружена от Dolly Lamour (Италия) (на снимката), Janet Fischietto (Италия), Mademoiselle O (Франция) и истинския джентълмен Benny Blue (Белгия).

Организаторите на събитието - нашите големи приятели и лоялни партньори The Smugglers Collective, предоставят уникална възможност двама от вас да спечелят безплатни пропуски за събитието.

Имената им ще бъдат изтеглени на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

На коя известна трупа е артистичен директор Лейди Фло?

Очакваме до 11.00 ч. на 18 ноември.

Пробвайте късмета си на:

ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/ SBR

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, можете да откриете MySound.bg!

Успех на всички!

Janet Fischietto

Тя е своеобразно произведение на изкуството в света на италианската бурлеска. Нестандартната й красота невинно флиртува с татуировки в олдскуул стилистиката, разказващи своите истории по нейното тяло. Тя майсторски жонглира с винтидж-естетиката, сменяйки образ след образ - циркови артисти от Les Annees Folles, Жената Змия, Укротителката на лъвове... Надали ще се намери някой, който да откаже пура, предложена от най-чаровната сред продавачките на цигари на планета Бурлеска.

Dolly Lamour

Тя е е една от най-ярките звезди в съзвездието, наречено Съвременна бурлеска. Магнетичността й е засвидетелствана в рекламни кампании на големи италиански модни дизайнери. Името й, сякаш захарен сироп, е дяволска клопка. Способността й да мимикрира (да се претопява в различни образи) в епохите между 20-е и 50-е години, обличайки роля след роля, зашеметява, замайва неусетно. Така както сладките ликьори разводняват съзнанието. Палитра от женски лица – фаталност, изтънченост, невинна елегантност, Dolly Lamour ще отведе посетителите в лабиринтите на своя куклен дом.

Benny Blue

Основател на движението Radio Modern, той е най-емблематичната фигура на белгийската винтидж сцена. Певец, водещ и диджей, гостът е живият образец за харизматичния джентълмен. Сините му очи обезоръжават, разплитайки със замах дамското въображение.

Lady Flo

Лейди Фло е една от основните фигури на световната бурлеска. Водеща на спектакли и хореограф, тя пее, танцува и съблазнява публиката с многобройните си персонажи: от Златната ера на Холивуд, през Moulin Rouge в Париж, до Берлинското кабаре. Екзотичната птица ще се погрижи изявата да се превърне в съблазнителен воайаж във вселената на бурлеската.

Mademoiselle O

Малката дяволита Mademoiselle O от Париж е официалната stage kitten на бурлеска спектаклите в цяла Европа.

Като грациозна балерина или непослушнa жена леопард, тя обича да играе с публиката, подканяйки я да повтаря името й, като го еротизира до (болезнена) крайност.

Лесно е да бъдеш красив


Натурално: омагьосващи червени устни

Приемането на достатъчно плодове и зеленчуци също ще подобри цвета и вида на вашите устни. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Червените устни са един от признаците на женската красота. Колкото по-червени, толкова по-женствени. Лятото обаче е сезон, в който трудно поддържаме грима си непокътнат заради нетърпимите жеги – все нещо ще се разтече. Предлагаме ви да обагрим изкусителните си устни в червено, но не с червило или гланц, а натурално, вкъщи.

* Смесете няколко капки зехтин и 1 чаена лъжица мед. Уверете се, че върху устните си нямате някакъв продукт- червило, балсам, гланц. Нанесете сместа. Разтъркайте и измийте. Прилагането на процедурата няколко пъти в седмицата ще подобри кръвообращението и ще придаде сияен и червен вид на устните ви.

* Още една хинтринка за подобряване на кръвообращението и едновременно ексфолиране – смесете 1 чаена лъжица зехтин с малко захар, добавете и кокосово олио или какаово масло, така че да се получи гъста консистенция. Масажирайте устните и изплакнете.

* Пасирайте на колкото се може по-дребно червено цвекло. Нанесете на устните и стойте (ако е възможно) поне час. Резултатите са мигновени, благодарение на багрилните вещества от групата на антоцианите, които се съдържат в цвеклото и му придават червения цвят.

* Към закуската си добавете следната напитка: сок от джинджифил (можете да намерите в био магазините) смесен с жълтъка на едно яйце.

* Използвайте балсам за устни, който съдържа витамин Е, екстракт от ший, жожоба или бадеми. Продукт, съдържащ някои от горните съставки ще придаде допълнителен блясък на кожата.

* Масажирайте устните си всеки ден с кокосово олио. Това е малък трик за заглаждане на бръчките.

* Преди да влезете в банята за душ, нанесете тънък слой паста за зъби върху устните. Изплакнете след като излезете от банята.

преводач

LADY FLO Headline Animator

Felisima.com

BGtop