Banner

Търсене в този блог

неделя, 31 юли 2011 г.

НЛО видяно в щата САО ПАУЛО Бразилия


ВИДЕО
http://ladyzona.blogspot.com/2011/07/blog-post_7829.html

събота, 30 юли 2011 г.

Здраве през сълзи

   Проучвания показват ,че с повод  или без 74 % от жените и 20% от мъжете плачат средно по 2-3 пъти в месеца.Разбира се ,мъжете много по-трудно си признават тази своя слабост 36% от жените и 25 % от мъжете  плачат от болка , а от любовта и свързаните с нея преживявания плачат 41 % от жените и 22 % от мъжете.Защо жените по-лесно и по често проливат сълзи?  ЗАЩО ЖЕНИТЕ ПЛАЧАТ ПО ЧЕСТО ОТ МЪЖЕТЕ?
Обяснението е просто-заради съдържащия се в кръвта им хормон пролактин,който отговаря за извеждането  на сълзите от организма,но и за производството на кърма в кърмаческия период.


Мъжете се скъпят на сълзи ,защото им пречи тестостеронът-хормон възпрепятстващ образуването на сълзна течност в достатъчно количество.

Другата причина е насаждания още в детството социален стереотип 

'Ти си мъж и не бива да плачеш'
  1. Защо усещаме дразнене в очите когато е студено?
Студеният въздух и особено вятърът предизвикват рефлекторно сълзене.

     


Най-добрият начин да защитите очите си в студеното време е да носите слънчеви очила
Заедно  със сълзите  от  организма  се извеждат не само вредни химически вещества 
и катехоламинът,който е стимулатор на стреса.
Веществата напускащи организма ни със сълзите са особено вредни за 
младия неукрепнал организъм.Затова природата е отредила децата да плачат 
доста по често от възрастните
.Опасно е негативните емоции да се задържат-.
Мъжете ,които плачат 4-5пъти по-рядко от жените ,живеят 7 години 
по малко.
Доказана е пряката връзка между честия плач и тежките разстройства на 
нервната система,хипертонията ,язвената болест на стомаха ,колита и
сърдечн-съдовите заболявания.
 
3.Какво да направим ако започнем да плачем и ни е трудно да спрем?

Това може да е повод за развиване на депресия и ви е необходима 
помощта на специалист/невролог или психотерапевт/

В заключение ще добавя ,че сълзи могат да се появят и в резултат на
силен смях.
Затова ,ще завърша с няколко смешни картинки,които могат да не предизвикат
смях,но със сигурност ще предизвикат усмивка.
 

 


 
                                          

? 

петък, 29 юли 2011 г.

ГРАТИНИРАНЕ/изкуството да се пече/

  1. Всичко може да се гратинира: месо,риба,картофи,зеленчуци,плодове.В зависимост от времето за печене,предварително бланшираме или нарязваме на дребно съставките.
  2. Нарязаните на дребно съставки нареждаме в огнеупорен съд,като ги припокриваме наполовина ,за да получим колкото се може по-голяма повърхност.
  3. Благодарение на заливката съставките под кашкавалената коричка не изсъхват.Прясната сметана можем да заменим с мляко.
  4.  За да получим златистокафява коричка ,поръсваме ястието с настърган кашкавал,върху който слагаме галета и парченца масло на вкус.
Тайната на гратинираното ястие е кашкавалената коричка,ароматът и разбира се ,вкусът .При приготвяне на ястието протича проста химична реакция.Предварително бланшираните и нарязани на дребно съставки разстиламе в огнеупорен съд,заливаме с гореща течност ,наръсваме ги с кашкавал,галета и с парченца масло на вкус.слагаме ги в предварително загрята фурна.По време на краткото печене в предварително загрятата фурна ,белтъците и втвърдителите образуват ароматна коричка на повърхността на ястието.

понеделник, 25 юли 2011 г.

Egypt Slideshow

Egypt Slideshow: "TripAdvisor™ TripWow ★ Egypt Slideshow ★ to Egypt (near World), Sofia Region and Egypt. Stunning free travel slideshows on TripAdvisor"
Add to Google

събота, 23 юли 2011 г.

Шест необходими условия за запазване на здравето

Тиби Юсуфи
ЮСУФОВА МЕДИЦИНА



Медицината има 2 основни задачи-едната е запазване на здравето,а втората -лекуване на болестите.
Запаване на здравето е достъпно за всеки-необходимо е само да се спазват шестте основни правила , а именно:

  •  Първо условие-правилно използване на околната среда ,на първо място атмосферата,въздуха.Чистият въздух с умерена температура поддържа здравето на човек
  • Второ условие-режим на хранене и пиене.Не трябва да се яде и пие докато не се появи истински глад и  жажда.Признак за истински апетит е ,когато тоъ се появява достатъчно време след последното хранене и червата са свободни от газове.Яденето трябва да прекратитев момента , вкоъто усещате все още лек глад .
АВИЦЕНА препоръчва три хранения на 2 дни: сутринта и вечерта през първия ден  и обяд-през втория.Индивидуалния подбор на храната в зависимост от неъните вкусови качества и от особеностите на организма е най-добрата рецепта за правилно хранене.
  • Трето условие- режимът на движение и покой(труд и почивка)Добре премереното физическо натоеварване предизвиква апетит,евакуира излишните течности от организма ,укрепва и заздравява ставите ,сухожилията,ставните връзки,предпазва организма от всички болести,дължащи се наотлагане на материи и на отклонения в натурата.
  • Червърто условие   епсихическата дейност и психическият покой.Прекомернат психическа дейност и  възбуда са пагубни: например дълбоките преживявания ,скръб и печал,или напротив -извънредно голямата внезапна радост,която всъщност също можа да бъде фатална.
Пето условие     са сънят и бодърстването.Дневният сън не е за препоръчване ,но при създадени навици не бива да се прекратява изведнъж,а постепенно.Постоянното недоспиване е много вредно за мозъка и влошава храносмилането.
  • Шесто условие    е задръжката на вещества в организма и почистването му,изхвърлянето на излишъците и на преработените,ненужни и вредни вещества /асимилация и дисимилация/                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         







петък, 22 юли 2011 г.

Приятелство на работното място

Възможно ли е колегата с когото прекарваме една трета а понякога и и повече време през деня,да бъде най-добрият ни приятел?С основание мнозина биха се усмихнали скептично.Приятелските връзки на работното място са твърде деликатни и специфични.Вярно е ,че се случва да споделим с колега и нещо лично-на чаша вино или на кафе след работа.Но тези разговори са продиктувани по скоро от нуждата ни да опознаем човека, с когото работим заедно.Да го предразположим и той да сподели нещо лично.
Защото знаем  добре ,че е невъзможно да се развиваме професионално в среда на враждебност и безразличие.Ние се стремим да създадем истински приятелски връзки на работното място.
Ако сме  израсли и сме възпитани от родители ,които са ни обръщали достатъчно внимание ,удовлетворявали са нуждите ни ,уважавали са желанията ни ,личната ни територия и са посрещали с разбиране страховете ни ,тогава ние с лекота бихме създавали приятелски връзки където и да било.

Дори и да сменим работното си място,бихме запазили създадените приятелства и бихме продължили да се срещаме със старите си колеги.
И обратното-ако родителите ни са изповядвали философията ,че външния свят носи само опасности ,че не е желателно да изразяваме емоциите си открито и че не бива да противоречим на техните заповеди ,ние порастваме с идеята ,че другите са заплаха за нас и всяко общуване е опасно.
Тогава напълно е възможно да натрупаме трудов стаж на едно място,без да успеем да създадем нито една приятелска връзка там.
Много е важен и климата на работното място .Често той може да се окаже мотив за оставане на дадена позиция независимо от ниското  заплащане  труда.Знак за постигната личностна хармония в работата е желанието  с което създаваме приятелства там.Работата в екип създава приятелства.И все пак трябва ясно да очертаем границите на подобно отношения, за да не се разочароваме в бъдеще.

 

Автор:Р.Ангелова-психолог

ЕТИКЕТ

КАК ДА НАПРАВИМ ДОБРО ВПЕЧАТЛЕНИЕ  КОГАТО СМЕ НА МАСА


НАЧИНЪТ НА ХРАНЕНЕ Е ЗНАКОВ ЗА ЛИЧНОСТТА
Той ни разказва много повече ,отколкото бихме се осмелили да си позволим.То е най-трудният предмет в училищата по светски маниери,а обноските на маса могат да се окажат решаващи в делова ситуация.
НЯКОИ ТЪНКОСТИ
Ако сервитьорът дойде и вземе някой прибор  пред нас ,то е само защото сме пропуснали ястие.А правилото е просто:започва се с приборите от външната страна и така по реда на блюдата,като комплекта за десерта е последен и е подреден естествено от най-вътрешната страна.Но често се поставя отпред над чинията-вилицата е под лъжичката и зъбците и сочат надясно,а лъжичката е положена в обратна посока.За сладолед се дава отделна лъжичка.
ПОДРЕДБАТА НА ПРИБОРИТЕ
  • Първи са лъжицата за супа и малката вилица за ордьовър.Те се поставят съответно от най-крайната ясна и лява страна.
  • Единственият нож без вилица на  срещуположната страна е този за маслото.Той стои от дясната страна,втори отвън навътре,веднага след супената лъжица
  • Най -лесен за разпознаване е ножът за риба,защото е подобен на шпатула.Той и вилицата която му съответства ,стоят на 3-то място в комплекта.
  • Приборите за месо са най-големи и са 4-ти поред,от вътрешната страна на тези и за риба.
Ако случайно изпуснете прибор на пода,в никакъв случай не се навеждайте да го взимате.Оставете го там,където е паднал, и помолете сервитьора да ви донесе нов.Докато дъвчете ,дръжте ножовете и вилицата ниско над чинията,с остриета насочени надолу, а не ги подпирайте на ръбовете на чинията..Те винаги се държат така,че върховете има да са на на ниво от това по ниско на дръжките им.
Вилицата и ножът се ползват на зигзаг

Тоест вилицата се прехвърля от лявата в дясната ръка,когато парчето е отрязано.При европейския стил на хранене ножът през цялото време е в дясната ръка, а вилицата в лявата ръка.Етикетът забранява да се нарязва предварително всичко,което е в чинията.Не трябва и да се пие,докато не е сдъвкана и погълната хапката.Когато в менюто е включена супа,то по чисто практични съображения чинията се накланя на срещуположната страна на тялото и от супата се загребва в посока противоположна на тялото.Лъжицата не трябва да се озовава цяла в устата ви-храненето се извършва от страничната и част.
Сигнали за приключено хранене
Ако поставите в чинията на кръст първо ножа и след това вилицата със зъбите нагоре,това означава ,че сте  станали за малко от трапезата и ще продължите да се храните.Знак за приключване на храненето са вилица и нож поставени успоредно един до друг,с дръжки сочещи на дясно и леко извън чинията .В миналото европейското добро възпитание е повелявало да се оставя по малко храна за ,да не се създава впечатление за лакомия.
Автор : Албена Увакова


 


неделя, 17 юли 2011 г.

СЛЪНЦЕТО -ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ



        Най-рисковият месец за Северното полукълбо е юли.Но и през цялото лято между 11 и 15 часа не бива да се излагате на слънце защото тогава действат с пълна сила инфрачервените лъчи , които "пържат" и "пърлят "кожата.Мъзрзеливите ,които стигат до плажа към 10 часа ,рискуват за часове да заприличат на сварени раци и няколко дни  след това да спят "на закачалка".
Коефициента на слънчево отражение във водата също е доста висок ,както при снега.Той е по-нисък на земята и на пясъка.
       Любителите на басейните трябва да внимават ,защото на басейна се изгаря повече,отколкото на пясъчния плаж.Човек може да получи загар дори и когато стои под чадъра си.Слънцезащитната козметика според типа кожа е задължителна.Не се опитвайте да почернявате бързо и без предпазни средства,защото рискувате да получите болезнени изгаряния от 1-ва и 2-ра степен.,да пресушите опасно кожата си или тя да почне силно да се лющи.Други рискове са последващо силно окосмяване,проблеми с разширени вени и капиляри,поява на бенки и лунички ,топлинен удар.Ако обаче сте преминали всякаква мярка в стоенето на слънце,това може да ви навлече еластоза/дегенерация на еластичните влакна в кожата и на кожния колаген/или направо да изпаднете в предраково състояние.
         За да се предпазите от всичко това изберете своята защитна козметика според вашия тип кожа и се мажете на всеки час.
          Някои противослънчеви продукти с есенция от бергамот,здравец,лимон и др, не са за препоръчване ,защото са фотосенсабилизанти и благоприятстват появата на дифузни пигментни петна.
          ВАЖНО ЗА КУРОРТИСТИТЕ!

Когато тръгвате на курорт ,трябва да сте напълно здрави,да не сте се подлагали на диети и да пиете много вода , за да не се обезводните.Яжте малко преди плаж и влизайте във водата половин час след хранене.

  1. За да не получите петна по кожата ,не ползвайте парфюмирани продукти/сапуни и кремове /,дезодоранти и друга спиртосъдържаща козметика,а дамите да не се гримират преди плаж.
  2. Преди отиване на море направете ексфолиране на следните участъци: брадичка,чело,нос ,рамене,лакти и и колене и чак след  24 часа се излагайте на слънце.След завръщането си от морето повторете същата процедура с ексфолирането на тези участъци.
  3. Взимането на душ след морските бани е задължителен ,както и овлажняването на кожата след това с тоалетно мляко или гел.Кожата става гладка и почернява равномерно.
Пазете областа край очите -мажете специален защитен крем и носете слънчеви очила Не печете на слънце бюста ,защото неговата кожа най-лесно се нарчква.Пазете шията ,тя е много уязвима на слънце.Прибирайте косата под шапка или кърпа.
В заключение ще кажа ,че ако спазваме тези правила ще изкараме едно незабравимо лято на морския бряг и ще придобием така желаният шоколадов тен.





 

сряда, 13 юли 2011 г.

Съвети за добър тен и здрава кожа

Как слънцето въздейства върху кожата?






При първото излагане на слънце кожата се зачервява поради разширяването на повърхтностните капиляри.Ако човек се пече повече време кожата се обезводнява.
  Слънцето е полезно с това ,че убива бактериите и фиксира калция в костите.В същото време обаче това улеснява образуването на свободни радиали ,които са една от причините за остаряването на кожата. Вредни са най вече ултравиолетовите В лъчи,които не проникват надълбоко,но могат да причинят силни повърностни изгаряния ,като допир с нагорещен предмветЛъчите А не са толкова вредни,но проникват много по-надълбоко в кожата и също трябва да бъдат филтрирани.




СЪВЕТИ КАК ДА СЕ ПЕЧЕМ БЕЗОПАСНО НА СЛЪНЦЕ
  • Ходете на плаж по-рано сутринта или в късния следобед.
  • Първия ден стойте 10-15 мин.и след това се приберете под чадъра.Всеки слеващ ден времето за печене се увеличава с  по 10 мин.
  • Ползвайте слънцезащитна козметика-
  1. При бледа кожа,светли очи,червена коса естествената защита на кожата е 5-10 мин.Препоръчаният фактор е SPF 50
  2. При светла кожа ,светли или кафеви очи светли коси естествената защита на кожата е 10-30 мин.Препоръчителен фактор е SPF 30-40-50
  3. При матова кожа ,тъмно руса или кафява коса естествената защита на кожата е 15-25 мин.Препоръчителен фактор е SPF 15-20-25.
  4. При тъмна кожа и тъмна коса и очи естествената защита на кожата е 15-25 мин.Препоръчителен фактор е  SPF 2-5-10-12



вторник, 12 юли 2011 г.

Video card for TAITI

С това видео пожелавам на моите читатели ,които са рожденници днес да прекарват в този райски кът всяко лято

неделя, 10 юли 2011 г.

15 ключа към успеха

Може ли човек да се научи да успява?
  1. Опознай истинските си нужди ;духовни и материални и в съответствие с тях си постави цели,които да 'гониш' последователно
  2. Фиксирай етапите през които да минеш по пътя към твоите цели,вместо да искаш всичко сега и веднага
  3.  Разбери какво искаш,кое има най-голямо значение за теб: да направиш кариера,,да печелиш пари ,да намериш любовта,да създадеш семейство и др.Подреди си приоритетите ,като избягваш избора на противоречиви такива
  4. Знай какво можеш и прави реалистичен избор
  5. Приеми се такава каквато си,'експлоатирай' силно истинските си таланти,вместо да се вторачваш в слабите си страни и да губиш ценно време да се поправяш.
  6.  Върши нещата навреме,не отлагай непрекъснато за утре
  7. Съсредоточи се над една задача,вместо да се разпиляваш(поради ентусиазъм или липса на подход)
  8. Определяй си крайни дати за всяка задача.
  9. Не губи от поглед целта си 
  10. Цени времето си (25 % от него да е свободно),за да можеш да обхванеш всички задачи ,а и да се възползваш от всички възможности.
  11. Решавай проблемите в офиса и в къщи още с появата им вместо да си заряваш главата в пясъкас надеждата,че ще избегнеш трудните ситуации.
  12. винаги имай алтернативна стратегия,чрез която по -лесно ще се справиш ,когато нещата придобият неблагоприятен обрат.
  13. Откажи се от това ;ТРЯБВА",преди да си кажеш "Трябва да направя това "си задай въпроса "Трябва ли наистина?"
  14. Не се страхувай да казваш НЕ на мъжа си, на децата, на шефа ,на семейството,на приятели,като обясняваш защо,така ще запазиш своята самостоятелност и пълноценност.
  15. Научи се да разпределяш отговорностите към всички околни ,вместо непременно да се стремиш да бъдеш незаменима.


сряда, 6 юли 2011 г.

ФРЕНСКА ЛУЧЕНА СУПА



Необходими продукти за 6 порции  :
25о г. кромид лук,70 г. масло ,1 с.л брашно,сол,черен пипер,6 тънки филийки хляб,
100 г.настъргано сирене ементал.

Начин на приготвяне: Главите лук нарежете на дребно.Запържете ги до златисто в
50 г.  масло .Прибавете брашното и 1,5 л. вода .Подправете със сол и черен пипер и оставете да поврат 30 мин ..под похлупак на слаб огън.
Филийките препечете на тостер или на тиган без мазнина .Сипете супата в огнеупорни чаши или купички.Покрийте я с по 1 филийка ,поръсете с настърганото сирене и сложете парченце масло  отгоре.Запечете около  7 мин. в предварително загрята фурна.
Супата сервирайте гореща .Типично френският вкус ще получите ,ако прибавите 1 с.л коняк.
Лучената супа е специалитет от Париж,познат в цяла Европа.Ранобудници и среднощни мечтатели посрещали утрото около ароматното блюдо в типичните за френската столица бистра.

Сирене със зеленчуци във фолио


Необходими продукти за 4 порции
4 парчета сирене по 100 г.,4 домата, 2 средни тиквички,4 стръка мащерка ,4 стръка розмарин ,лимонов сок
Начин на приготвяне : Доматите и тиквичките нарежете на кръгчета.Върху парче домакинско фолио наредете резенчетата домати и тиквички и леко ги осолете.Отгоре положете парчето сирене,върху него по едно стръкче мащерка и розмарин .Капнете няколко капки лимонов сок.Зтворете фолиото като пакет и завийте всички краища нагоре,за да не изтича сокът.
  Печете на средна фурна около 30 мин.




понеделник, 4 юли 2011 г.

Картофите :здравословни и полезни


LADY ZONA: Рецепти с картофи
  • Картофите почти не съдържат мазнини и холестирин.
  •  Картофите засищат, но са бедни на калории  и богати на калий.Енергийното съдържание на 100 г  е едва 79 ккал.
         Затова са подходящи за трапезата през всеки сезон.
Пълнени картофи асорти 




Необходими  продукти за 4 порции:
4 големи картофа ,50 г.масло,40 г. настърган кашкавал .За плънката с броколи:
250 г.броколи,250 г настъргани моркови ,2-3 колелца лук ,4 с.л течна сметана .
За плънка с ябълки:
1 настъргана кисела ябълка ,1с.л ситно нарязан магданоз,4 с.л течна сметана ,1 с.л белени тиквени семки ,настъргано индийско орехче,сол.
За плънка с тиквички :
200 г. тиквички нарязани на кубчета ,2 малки домата нарязани на дребно ,50 г. маслини без костилки ,2 с.л олио ,2 с.л сирене пармезан ,сол,черен  пипер.
За плънка с кисело зеле: 250 г.кисело зеле ,150 г. настърган кашкавал ,1 малка глава лук нарязана на дребно ,1 с.л лютеница

Начин на приготвяне: Отрежете горе на картофите капаче.С остро ножче отрежете сърцевината.Оставете отстрани стена с дебелина 1 см .Намажете отвътре с масло и леко посолете .Напълнете с плънка.Увийте всеки картоф по отделно във фолио и печете в предварително затоплена фурна на 200 градуса.След това отстранете фолиото и капачето ,поръсете с настърган кашкавал и запечете още 5 мин.

  • Кулинарни тайни
  1. Горещата мазнина няма да пръска ако сложите в тигана де се пържи суха коричка хляб или преди да започнете пърженето сипете малко брашно или сол
  2. Растителните масла трябва да се съхраняват на хладно и тъмно.Слънчогледовото олио е най-добре да стои в хладилника и ако искате да остане прозрачно и рядко ,добавете щипка сол.
  3. Миризмата от лук и чесън по ръцете се отстранява като се натрият с малко кафе
  4. Чесънът не трябва  да се пържи или  да се пече на силен огън,за да не изгори и стане горчив
  5. Ако искате да придадете на Вашето ястие далечен и ненатрапчив аромат на чесън ,просто натъркайте съда в който ще готвите с разрязана скилидка чесън.
  6. Увитите в алуминиево фолио картофи губят малко хранителни вещества.Най -много полезни вещества се губят ,когато варим обелените картофи във вода.
  7. Пълним картофите лесно като ,като правим разрез във формата на кръст и внимателно го разширяваме.Слагаме плънката в образувалата се ямка.
  8. За да не срежем докрая картофите ,добре е да поставим пред картофа дървена лъжица и да режем докато ножа стигне до лъжицата.
    Няколко идеи как да пазаруваме картофи
       Трябва да внимаваме да избираме само твърди грудки,по които няма оцветяване или кълнове.Картофите ,закупени в найлонова опаковка ,трябва да извадим веднага от торбичката и да съхраняваме на хладно,тъмно и проветриво място:ако мястото е прекалено студено,нишестето им ще се преобразува в захар и картофите ще станат неприятно сладки.
Ако ги държим на топло и светло ,ще започнат да кълнят и по тях ще се появят отровни зелени петна
        ВАЖНО! 
Картофите не трябва да бъдат близо до лука ,защото ще започнат бързо да гният. 

EUR/USD - Expert.bg

EUR/USD - Expert.bg: "Валутни курсове

- Sent using Google Toolbar"

Десетте игри, които играят жените в любовта



Десетте игри, които играят жените в любовта

 
10. Играта на чакането
Вие сте й се обадили по телефона и сте оставили съобщение да ви потърси. Часове, дори дни могат да минат докато тя се свърже с вас. Причината е, че жената не иска да изглежда прекалено лесна или заинтересована. Може да ви харесва, но да не иска да се представи като лепка.
9. Играта на въпросите
На всеки мъж до болка му е познат сценарият „Май-изглеждам прекалено дебела в тези панталони. Какво ще кажеш?“ В този момент мнението ви е много важно за нея. Тя иска да се увери, че я намирате за прекрасна. Знаете какво да отговорите, нали? И в никакъв случай не правете дълга пауза преди да й кажете колко е красива. Това може да ви навлече сериозни неприятности.
8. Играта „правя се на глупава“
Това се случва, когато тя не иска да прави нещо. Така ще чуете жената да казва: „Не знам как се прави това“. Не ви остава нищо друго освен сами да свършите работата.
7. Играта на труднодостъпната
Жената винаги се опитва да се представи като предизвикателство. Някои момичета не биха показали чувствата си, ако за тях съществува емоционален риск. Често жените проучват територията преди да ви позволят каквото и да е.
6. Играта „трябва да поговорим“
Тя обикновено започва, когато гледате важно спортно събитие по телевизията, например футболния финал за купата на България. Тук тя отново ви тества. Търси вашето внимание и проверява дали е по-важна за вас от мача. Може би, ако спрете звука за 5 минути и я изслушате, после ще можете спокойно да гледате телевизия. Ако обаче не й обърнете внимание, вероятно ще трябва да слушате мърморенето й през цялото време, или да я гоните по стълбите, за да се върне при вас.
5. Играта на размяна на блага срещу услуги
Най-често жените я свързват със секса. Те предлагат да правят секс, като в замяна изискват да направите нещо за тях.
4. Играта на обърнатата психология
Жената казва обратното на това, което иска, за да направите точно това, което иска. Например тя иска вие да направите десертите, но казва, че тя ще ги направи. В последствие се оказва, че тя ви е сърдита, че вие не сте ги приготвил. Доста объркващо, нали?
3. Играта с четене на мисълта
Тя обикновенно се играе заедно с игра номер 4. Тя иска да четете мислите й, защото смята, че ако ви интересува, то наистина бихте искали да разберете какво се случва в главата й. Ако не сте добър в тази игра, много скоро жената може да ви заяви, че не сте с достатъчно дълбок характер и сте прекалено повърхностен за нея.
2. Играта на мълчанието
Тя мълчи, защото ви е обидена за нещо, а вие си нямате представа какво се случва. Не питайте непрекъснато в какво сте сгрешили. Така ще я ядосате още повече, защото явно провинението ви не е достатъчно важно за вас и вие сте го забравили. По-добре се опитайте да се сетите с какво сте сбъркали и й се извинете.
1. Играта на ултиматумите
Това е най-важната игра. Случва се при по-дълга връзка. Тя може да иска да се ожени за вас и ви заплашва, че ще скъсате или просто отказва да прави секс, докато не спрете цигарите. Може да блъфира, но може и да е сериозна.

kaldata.com

Грим. За съблазняване (Част 2) Специално за блондинки - грим в бледо розово Tialoto.bg / 23

Второто ни предложение се основава на розовото. Не, не започвайте да бръчкате вежди, представяйки си сладникаво тъпо Барби, защото всъщност свежият, базиран на розовото грим, може да ви направи да изглеждате невероятно чувствени, особено ако тенът ви е светъл. Трябва да използвате матов или по-блестящ фон дьо тен, който ще направи кожата ви искряща, като след това нанесете леки матови сенки на клепачите си. Може да се добавите нежни, блестящи розови сенки върху слъзните си канали, за повече дълбочина, или да ги оставите естествени – пак ще изглеждате чудесно. След това подвийте миглите си и нанесете черна спирала върху горните. Завършете с нанасяне на лек розов руж по скулите си и на бледо розов гланц върху устните. тенденции грим 2011 грим за съблазняване

Грим за съблазняване (Част 3) Една секси разновидност на опушения грим в кафяво

Грим за съблазняване (Част 3) Една секси разновидност на опушения грим в кафяво Tialoto.bg / 28 юни 2011 Статия Коментари / 0 Снимка: MakeUp Продължава от тук!
И така, ако си падате по драматичното излъчване, със сигурност трябва да пробвате този маниер на гримиране, който ще направи погледа ви невероятно магнетичен. Днес ще ви предложим една разновидност на опушения грим в кафяви тонове, който е особено подходящ за дами с тъмен загар и светли очи (разбира се, на кафявите също стои чудесно). За постигането му трябва да използвате блестящ кафеникав молив за очи и сенки в същата тоналност (тъмно кафяви до златисти), с които да очертаете очите си по начина, който вече сме ви показали. Извийте миглите си и им нанесете кафява или черна спирала и на горните и на долните клепачи, като се стараете да оставите останалото по-естествено: използвайте лек фон дьо тен, които да подчертае слънчевия ви загар и гланц за устни в бледо розово. Гримът е подходящ за вечерни събития и бъдете сигурно, с него ще изглеждате шеметно добре. тенденции грим 2011 грим за съблазняване
Снимка: Makeup.com
Винаги сме били на мнение, че с макиажа не трябва да се прекалява, или рискът от ефект да постигнем дефект е твърде, твърде голям.
И все пак, понякога биха могли да се направят някои изключения – като, разбира се, работата по нанасянето трябва да се върши изключително прецизна.
 Сега ще ви представим едно предложение, което има както много фенове, така и доста противници, заради прекалената си театралност и неприложимост в ежедневието.
То обаче би би било доста подходящо за някой по-специален случай, и ефектът може да е доста добър, ако имате точно око и прецизна ръка.
Става върпос за опушените с черни сенки очи, които L’Wren Scott’s изпозлваха за моделите си, показали последната им колекция за есента на 2011.
Нуждаете се от лек фон дьо тен, черен молив, тъмно сиви, графитени сенки, сенки в телесен цвят, черна спирала и гланц в цвят бледо розово.
След като нанесете фон дьо тена, може да туширате клрпачите си с прахообразна пудра, така че да предотвратите събирането и размазването на сенките.
След това очертайте леко очите – отгоре и отдолу и нанесете контур на вътрешния долен клепач за по-голяма изразителност.

С мека четчица нанесете сенките, като започнете от контурите и очертаете окото отдолу и отгоре и след това разнесете и по самите клепачи.
Много внимавайте формите на „окръжностите“ да са еднакви на двете очи. След това туширайте с леки прахообразни сенки в телесно разстоянието от границата на тъмните окръжности до самите вежди.
Нанесете спирала и гланц.

Да бъдеш майка е полезно за психичното здраве

http://www.az-jenata.bg/article/12163/Da-badesh-mayka-e-polezno-za-psihichnoto-zdrave/

Да бъдеш майка е полезно за психичното здраве

Да бъдеш майка е полезно за психичното здраве Всяка майка е имала случаи, в които е изнервена до краен предел от детето си. Но и такива моменти, в които то я е карало да се чувства щастлива и пълноценна. Според учените има 7 психологически ползи за всяка жена, която е станала майка:
Полза №1: Майчинството кара жената да съзрее, което често произхожда от грижата за някой друг. Съзряването е позитивна трансформация, в следствие на която жената става по-малко егоцентрична и по-даваща на другите.
Полза №2: Майките могат да видят колко силни жени са всъщност – справят се със стреса от бременността и майчинството като жонглират с доста отговорности. Чувството след като се стигне края на някое предизвикателство е много вдъхновяващо.
Полза №3: Да имаш шанса да живееш с деца и да виждаш забавните неща, които правят и развитието им, може да разчувства всеки човек. Това кара майката да се чувства щастлива, но е важно в някои по-критични ситуации да има чувство за хумор. А пък смехът е най-доброто лекарство.
Полза №4: Научно изследване доказва, че майките, които кърмят бебетата си на поискване, по-лесно създават връзка с новороденото през първите месеци. Причината е в отделянето на окситоцин по време на кърмене. Създаването на връзка е само по себе си положително нещо. Тези майки по-често реагират на плача на децата си.
Полза №5: Много деца обичат да се гушкат, да прегръщат и да целуват родителите си, което кара майката да се чувства обичана и нужна. Тя изпитва безусловна любов.
Полза №6: Отглеждането и възпитанието на децата е предизвикателство, от което жената трупа опит. Майката има усещане за завършеност, когато помага на детето си да преодолее различни трудности.
Полза №7: Да бъдеш майка вдига самооценката и самочувствието. Жената, която става майка, създава семейство и може да възпита интелигентен човек, който в бъдеще да помага на други хора.
Прочетете още:


Лунна диета за месец юли 2011

http://www.az-jenata.bg/article/12170/Lunna-dieta-yuli-2011/

Лунна диета – юли 2011

Лунна диета – юли 2011 Неусетно идва и месец юли и вместо – как си, какво правиш – започнахме да се питаме – ще излизаш ли отпуск, ще ходиш ли на море.
За едни тези въпроси са изключително приятни, зареждат ги с енергия и позитивни мисли и започват да обясняват надълго и нашироко за своите летни планове.
За други тези въпроси са депресиращи, защото или няма да излизат отпуск, или няма да отидат там, където биха желали. Но пък не бива да се даваме на такива потискащи мисли и трябва да се опитаме да изглеждаме добре, дори само за себе си. И дори нищо да не сме планирали и нищо да не сме очаквали, може пък изневиделица да ни се случи нещо хубаво. Като го предизвикаме с бодра, здрава и стегната фигура. За това трябва да положим грижи, а пък те ще ни разсеят.
Лунните фази за юли 2011 са:
1 юли 2011 – 11:55 – новолуние
8 юли 2011 – 09:30 – първа четвърт
15 юли 2011 – 09:40 – пълнолуние
23 юли 2011 – 08:03 – последна четвърт
30 юли 2011 – 21:41 – новолуние
Детоксикиращата лунна диета е ясна. Двадесет и четири часа от посочения час трябва да приемаме само вода, билков чай с мед, прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове.
Комбинирано с физически упражнения, джогинг, тай чи, аеробика, тай-бо, колоездене или нещо друго, което обичаме; съчетано и с правилен хранителен режим ще допринесе за една по-красива и по-стройна фигура. Когато се чувстваме по-хубави ни се ще да облечем и нещо по-хубаво, да го покажем на по-хубави места и по-хубави хора и така изведнъж уж без причина нехубавият до този момент живот, започва да се украсява в по-цветни тонове и започва да ни изглежда по-хубав.
И то само защото сме направили нещо малко да изглеждаме по-хубав

неделя, 3 юли 2011 г.

събота, 2 юли 2011 г.

Време за кафе



 


Подобно на всички останали храни и напитки, кафето играе роля в нашето физическо и психологическо благополучие. През годините то е било обект на множество изследвания.
          Доказано е, че кафето увеличава бодростта и стимулира мозъчната дейност. Приема на умерено количество кофеин, който е една от основните съставки в кафето, увеличава скоростта с която се обработва информацията в мозъка и подобрява времето за реакция.      Консумацията на кофеин се асоциира с повишена бодрост и стимулация на мозъчната дейност, водещи до подобрена концентрация при извършването на различни задачи, които изискват специално внимание и логическо мислене. Научни експерименти доказват ползите от кафе паузи по време на работа или докато човек учи, независимо дали е през деня или нощта.
         Кафето е богат естествен източник на антиоксиданти, които наутрализират свободните радикали при обмяната на веществата. Свободните радикали са част от естествените процеси в организма, които възникват в следствие на клетъчния метаболизъм и чието естествено ниво може да бъде повишено под влияние на външни процеси като цигареният дим, инфекции, замърсявания, UV слънчеви лъчи. Натрупването на свободни радикали води до преждевременно стареене и болести, сред които някои видове рак, сърдечносъдови заболявания и др. Научни изследвания показват, че кафето съдържа значително количество антиоксиданти от групата на полифенолите и това го превръща в основен източник на антиоксиданти от този тип.

Кафе пауза Печат Е-мейл
Автор Диего Флоров   
ImageВ “глобалното село” кафето се вари по стотици рецепти - от малък напръстник гъсто ароматно ristretto в Италия до половинлитрова кофичка кафява течност отвъд океана. Кафето е предпочитана и от повечето българи напитка. Някои от нас не излизат от дома рано сутрин без да са си изпили кафето, други обичат да говорят с часове с приятели, седнали на чашка кафе... Кои са най-използваните начини за приготвяне на кафе и с какви кафеварки се прави...



Кафето за своята хилядолетна история е спечелило почитатели в цял свят. Отглеждат се десетки сортове. Приготвя се по стотици рецепти. Пие се у дома, на улицата, в офисите, заведенията и дори в Космоса. В България кафето е донесено от турците. В наши дни статистиката сочи, че почти три четвърти от всички пълнолетни българи пият кафе. Консумираме около 2,5 кг сурово кафе на човек годишно. Еспресото е най-предпочитаното - 90% от консумирания продукт. Българското население е на второ място в света по проникване на еспресо културата след Италия.

Турското (гръцко) кафе
За приготвянето на турско кафе не са нужни сложни кафеварки, а само умение. Приготвя се в джезве, което за съжаление като кухненска посуда започна да изчезва от домовете ни.
При приготвянето му кафените зърна се смилат фино на прах, смесват се със захар на вкус и се изсипват в джезвето. След това сместа се залива със студена вода и се поставя върху нагорещен пясък, който нагрява равномерно и бавно течността през стените на джезвето. При липса на горещ пясък може да се използва слаб огън от газова печка или електрически котлон. В резултат на нагряването горещата течност вдига нагоре към повърхността прашинките на кафето и те правят каймак. Щом водата стигне до състояние на кипене, повърхността се покрива с мехурчета и се образува пяна. В този момент трябва да свалите за малко джезвето от котлона, понеже кипенето разрушава аромата на напитката. Процесът на довеждане до кипене се повтаря още два-три пъти, което увеличава количеството пяна. Получената течност се разлива в неголеми чашки и се изчаква да се утаи. В резултат се получава вкусна, гъста напитка, а при желание остатъчният продукт в дъното на чашата се използва за гледане на кафе.

Филтър (шварц) кафето
се прави с евтина и проста кафеварка. Принципът на действие не е сложен, а приготвянето отнема 6-8 минути. Едро смляното кафе се сипва в конусовиден филтър. Филтърът може да бъде от хартия, от пластмасова мрежичка или позлатен. Върху кафето капе горещата вода и го “обмива”, преминавайки през филтъра. Така в каната капе лека кафява кафена напитка. Недостатък на технологията е, че не спомага за пълното извличане на всички аромати. Цените на филтърните кафеварки в нашите магазини са от 30 до 100 лева. Най-скъпи са марковите с термокана.

}За качеството на кафето е най-важно капещата вода да е с температура под 100 °С. Парадоксално, но по-маломощните правят по-добро кафе, защото процесът трае по-дълго. В някои български домове все още може да се намерят кафеварки тип “Мока”. Италианците все още ги използват масово.

Кафеварката се състои от долна част във вид на пресечен конус, на чието дъно се загрява водата. В метален филтър по средата се сипва средно смляното кафе, а най-отгоре е съдът, в който се събира приготвяната напитка. Кафеварката се поставя на слаб огън. Водата в долния съд кипва и парата над нея започва да я изтласква през кафето във филтъра. След това кафето преминава през тръбичка и пълни горния съд.

ImageПри тези кафеварки водата минава под налягане. Кафето се получава по-гъсто и ароматно, но основният недостатък е високата температура на водата, която “изгаря” вкуса. Кафеварката за шварц кафе и “моката” имат стара обединяваща разновидност, наречена Napoletana. За филтриране на кафето вместо налягането на парата се използва силата на тежестта на водата (както при филтърните).

Кафеварката се състои също от два съда, поставени един над друг, а филтърът със смляното кафе – между тях (както при моката). Водата в долния съд се довежда до кипене, а след това кафеварката се сваля от котлона и се обръща надолу с главата. Така под собственото си тегло водата минава през филтъра.



Французите също имат своя дял в технологиите за приготвяне на кафе с “френската преса”
Тя представлява стъклен цилиндър с бутало. Буталото играе ролята и на филтър. В кафеварката кафето се накисва за около 4 минути и след това филтърът бутало се натиска. Предимството на този метод е, че кафето се филтрира под налягане.  Най-развитата технология е еспресото
която е измислена от италианците и наистина кафето се приготвя буквално експресно, но качествено. Тази технология взема предимствата на останалите кафеварки и преодолява недостатъците им. В нея водата трябва да е с температура 90-95 °С и налягане точно 9 бара (атмосфери). Водата преминава през специалното по-ситно смляно кафе (за еспресо машини). Целият процес трае 15-25 сек., в резултат на което се приготвят 1 – 2 чашки кафе. Процесът на протичане на течността през филтъра е както в кафеварката “Мока”, с тази разлика, че налягането на водата е в пъти по-високо, а температурата – по-ниска от 100 °С. Така високата температура не разрушава неустойчивите фракции на кафето. В кафения прах остава всичко излишно и се извлича всичко необходимо. Емулсиите на кафените масла формират онази гъстота на напитката, която не може да бъде достигната по никакъв друг начин. Ароматът се запазва от получената пяна на повърхността. Еспресото, колкото и да е странно, поради краткото време на контакт на водата с кафето съдържа по-малко кофеин. 

Най-простите еспресо кафеварки са тези с ”ръчка” и цедката в нея. По-евтините започват от 80 лева, но обикновено налягането е по-ниско от 9 бара и кафето се получава от вода с температура 100 °С. В резултат не се получава добро кафе.

В описанието на повечето по-хубави (и естествено по-скъпи) кафеварки ще видите посочено налягане от 15 бара и повече, но това е само налягането при помпата. Важно е как регулират налягането до 9 бара при цедката, като при професионалните има дори манометър! Не случайно добрите домашни кафеварки започват от 250 лева, а професионалните машини с “ръчка” струват минимум 500 лева.

ImageЗа офисите и за тези, които предпочитат “по-мързеливото” приготвяне, има автоматични еспресо машини. Те сами мелят и дозират кафето, пускат водата и почистват цедката. Цените на автоматичните кафеварки започват от 600 лева и достигат 1400 за моделите с най-много екстри.
Естествено е да се предположи, а и практиката го доказва, че италианските производители са най-добрите в еспресо машините. Като марки това са SAECO и GAGGIA. След тях на нашия пазар също препоръчваме немските марки BOSCH, SIEMENS, ROTEL, KRUPS, AEG. Те  имат практически еднакви модели, които се сглобяват понякога дори в един и същи завод с леко променен дизайн.

Непрекъснатата забързаност на съвременния живот доведе и до появата на разтворимото кафе
То се произвежда от истинско кафе, което се смила и съхранява при висока температура и много ниско налягане. Водата сублимира, а оставащият прашец се слага във вакуумна опаковка, където може да се съхранява много продължително време. Преди употреба то просто се разтваря в гореща вода.

Все пак трябва да знаете, че в него има останало само 15-20%  вещество от набраните кафени зърна, а останалата част са консерванти, оцветители, регулатори на киселинността, овкусители и съставки, предотвратяващи втвърдяването му.

И не забравяйте, че за да пиете хубаво кафе, е нужна не само добра кафеварка, но и качествен продукт, а това всъщност е скъпото кафе! За предпочитане е несмляното. Смляното съхранявайте до 3 седмици. При избора на кафе се оставете да ви водят чувството и вкусът за добрата напитка.

Най-маниашкият начин за приготвяне на еспресо е със специална кафеварка, която може да се види в някои от новите елитни кафетерии. При нея горещата вода от съда за нагряване чрез повдигане на ръчка запълва камерата над филтъра. След това кафето се прекарва през филтъра с високото налягане, създадено от усилието на ръката при спускане на ръчката.
 
Сутрешната чаша кафе увеличава работоспособността, но да се бори стресът с кафе е погрешно. При депресии, тревожност и безпокойство, така характерни за днешния ден, кафето не се препоръчва. При високо кръвно налягане трябва да се ограничава консумацията на кафе. Също така кафето дразни стомашната лигавица, особено изпито на гладно.
Кафето трябва да се консумира за бодрост, и то от здрави хора. Не прекалявайте с неговата употреба. Оптималната “доза” е до три чашки дневно.

 
< Предишна   Следваща >


преводач

LADY FLO Headline Animator

Felisima.com

BGtop