Banner

Търсене в този блог

сряда, 24 август 2011 г.

Вижте как маймуните се справят с жегите



В долното видео можете да видите как орангутан от японския зоопарк Тама се разхлажда в горещ летен ден. Когато температурата навън е 30 градуса по Целзий, дори маймуните става креативни. Учудващо е с колко човекоподобни движения орангутанът взема кърпа, опитва да се разхлади с нея, но след това решава, че би било по-добре да я потопи във вода. Маймуната дори е изцежда, преди да започне да забърсва лицето си с нея.
За съжаление по-малката маймунка във видеото не получава шанс да се разхлади. Законът на джунглата?



Източник:hicomm.bg

Джон Лойд описва невидимото | Video on TED.com

Джон Лойд описва невидимото | Video on TED.com

РЕЛАКС

понеделник, 22 август 2011 г.

Карнавала на цветята 2011 в Дебрецен

22.08.2011 / 11:52


Карнавал на цветята в Дебрецен


В Дебрецен, Унгария, се провежда най-пищното събитие на лятото - Карнавалът на цветята.
Всяка година през август Дебрецен разцъфва точно за празника на Свети Стефан, основателя на Унгария. Карнавалът на цветята води началото си от 1910 година. Оттогава насам пъстрата феерия привлича гости и местни към централните улици на града.
Събитието е единственото по рода си в Европа. Една от най-големите атракции са обсипаните в цветове коли. Посетителите могат да се насладят на композиции, създадени от около 180 вида цветя и естествени материали. Чрез тях се илюстрират сцени от историята и бита на унгарците. Това не е всичко - танцови състави, музикални и арт формации забавляват публиката с таланта си.
Карнавалът има и състезателен характер.
Специално жури оценява уменията на участниците в него. Организаторите безсъмнение са се погрижили за доброто настроение на гостите на града. Традиционно карнавалът се закрива с красиви илюминации и улично парти, което продължава до сутринта.
Участие   във Фестивала на цветята в  Дебрецен, Унгария през 2011 г. има
НЧ „Б. Пенев" и ІІ основно училище „Д-р Петър Берон".-гр.Шумен
Автор: Албена Драганова

Kim Kardashian videos from wedding

Ким Кардашиян в трескава подготовка на предстоящата сватба


My Wax Figure’s Wedding Dress? Not Quite! – Kim Kardashian videos, photos and blog: Official website
още по темата:
http://cdn3.kimkcdn.celebuzz.com/files/2011/08/kim-kardashian-kris-humphries-monaco-dinner-060611-1-492x3691.jpg
Ето и кадрите от самата церемония на сватбата







Честито на младоженците!

неделя, 21 август 2011 г.

Ексклузивни снимки на Никол Шерзингер

петък, 12 август 2011 г.

Бърз фитнес с най-новата EMS Технология

Най-иновативната EMS Технология вече достигна и България!SPEEDFITNESS

Стегнато тяло, плосък корем, красива стойка, забележителна сила и жизненост,
оформени мускули, както и лечение на целулит.
Това,което досега беше възможно единствено с дългогодишни тренировки,сега е постижимо само за няколко седмици с
тренировките на SPEEDFITNESS


2x20 минути седмично са достатъчни за видим и осезаем резултат в областта на формирането на тялото и изграждането на мускули.

EMS Технология
Speedfitness е най-новата генерация на EMS-уредите. Цялата мускулатура на тялото се стимулира интензивно и едновременно от
електроимпулси, които трудно могат да бъдат достигнати
в ежедневието чрез концентрация или силова тренировка.
20 минути чиста тренировка на мускулите и отлични резултати
- продължително изгаряне на калории, намаляване на теглото, намаляване на степента на целулит, повишаване на силата, редуциране на болките,без натоварване на ставите и сухожилията,
подобряване на стойката, цялостно подобряване на състоянието на организма и жизнеността.
Крайно време е да кажете „НЕ ” на бавните резултати!
Предимствата на Speedfitness :

- Ефективно изграждане на мускули: благодарение на поставените електроди в областите на основните мускулни групи се стимулира 90% от мускулатурата

· Електростимулацията въздейства единствено върху мускулатурата, минимално натоварване на
ставите и сухожилията
· Изключително кратка тренировка, при която цялата мускулатура се стимулира едновременно
· Изгаряне на мазнини, редуциране на мастната тъкан: с постигане на оптимално съотношение мазнини-мускули тялото изгаря дори повече калории по време на сън
· Намаляване на степента на целулит: подобряване на кръвоснабдяването на съединителната тъкан, разширяване на кръвоносните и лимфните съдове
· Лечение на болките в гърба и кръста: укрепването на по-дълбоко разположената мускулатура е
наложително за изправяне на стойката и намаляване на
натоварването на гръбначния стълб
· Понижаване на симптомите на инконтиненция и укрепване на тазовата мускулатура
· Допълнение към тренировки за спортисти: динамика, подобряване на бързината
· Тренировката не е за симптоматично лечение, а за стимулиране на кръвообръщението и постигане на правилното съотношение мазнини-мускули
· Сигурност: изчерпателни спортно-медицински и научни изследвания потвърждават безопасността и отличните резултати за клиенти от най-различни възрастови групи

За контакт:  Ralitsa Dimova +359 895 895 182
e-mail :bulgaria@speedfitness.hu
web http://facebook.com/speedfitness.bg
www.miha-bodytec.com





Тази снимка е толкова яка!

Тази снимка е толкова яка!

Позитивното мислене


http://www.youtube.com/watch?v=3ipcSAwzStc&feature=mfu_in_order&list=UL

STING-VIDEO

Насладете се на мелодичната музика на Стинг за добър старт на деня.

 Днес е петък последният работен ден преди почивката.Не се преуморявайте е моят приятелски съвет.Дори и да сте затрупани с работа заради излезлите в отпуск знайте ,че петък следобед не се работи,защото на шефа може да му дойде лош късмет.

Диетата чудо-Хранене със слънце

Българин две години яде слънце

12.08.2011 07:31  

50-годишният мъж последовател на соларните хора

photo of 'Българин две години яде слънце'Снимка:

Таксиметровият шофьор Иван Стойчев не е ял храна от 15 юли 2009 година.
Той получава енергията си за живот директно от Слънцето. Мъжът е от т.нар. соларни хора, чиято идеология навлиза у нас.
Според нея организмът може да съществува нормално дори само след "приема" на инфрачервени лъчи, разказва в. "РЕПУБЛИКА".
Начинът човек да се научи на тази уникална способност е да се вглежда в Слънцето в два определени часови диапазона - един час след изгрев и един час преди залез. Първо за пет секунди на ден, като всеки ден "дозата" се качва с още пет до максимума от един час.
Българинът Иван Стойчев, който кара такси, не е слагал и залък в устата си от 15 юли 2009 година, или повече от 2 години, и казва, че се чувства чудесно. 50-годишният мъж е от т.нар. соларни хора, които получават енергия за живот директно от Слънцето. Мрази храната и казва, че тя е най-голямата зависимост, но още не я разбираме. Това знание е достъпно само за хора, чието "трето око" е отворено".

Източник: actualno.com

четвъртък, 11 август 2011 г.

Кичка пак ще пее в Бургас
Кичка  пак ще пее в Бургас 6.08.2011

Кичка Бодурова едва не се осакати след падане в двора на къщата си в Драгалевци. Певицата плевила цветята, когато се случила белята. Въпреки че от жестокото падане доста се насинила, Бодурова няма да отложи концерта си в Бургас.
Тя ще излезе на сцената на Летния театър в родния си град в сряда - 10 август. Пред морската публика тя ще пее с гръцкия си колега Йоргос Сумас. В Бургас пристига и бившият й съпруг - американският богаташ от гръцки произход Крис Зарпас.

"Крис в момента е на почивка в Гърция и съчета идването си в Европа с моя концерт в Бургас", разказа Бодурова. Въпреки че са разделени, певицата и екссъпругът й живеят в обща къща в Лос Анджелис.

"Все по-често ще си идвам и оставам за по-дълго в България. Дъщеря ми вече порасна. Изпълних си задълженията като майка", допълни Бодурова. След концерта в Бургас тя ще раздава автографи на всеки, купил книгата й "Кичка - това съм аз".
http://www.24chasa.bg/

НОВО НАЧАЛО

Бъдете здрави и щастливи и много, много търпеливи! Помнете истината стара, че бракът е като отвара, която всеки сам вари, но трябва с другия да сподели! Обичайте се и дерзайте! Животът няма да е, знайте, само рози и мечти, защото има и бодли... Но там, където любовта цари, убождането не боли!
Свадьба в Украине Slideshow: Florans’s trip from Vienna, Vienna, Austria to 2 cities Kamennoye (near Zaporizhzhya, Ukraine) and Stary Krim (near Koktebel, Crimean Peninsula) was created by TripAdvisor. See another Ukraine slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.



вторник, 9 август 2011 г.

Марк Антъни,бившия мъж на Дженифър Лопес в депресия заради раздялата си с нея

9 Август 2011

Фотобанк Лори
  • ИНТЕРЕСНО
Mузиканта Марк Антъни изпадна в депресия след като скъса с Дженифер Лопес.В това състояние той не желае да пристъпи към бракоразводно дело, и губи време в надежда , че Дженифер ще размисли. Освен това,те  официално ще перестанат да бъдат  мъж и жена и Лопес смята да отсъди правото на  единолична опека над тригодишните им близнаци Макс и Ема.
След 7 годишен  брак, 42-годишната звезда признала, че в брака  не и достига  романтика, и съпругът и  не може да я удовлетворява. Сега тя не желае да се среща с Марк, и заявява  че е сама и свободна и все еще се надява да срещне своята любов.

Дети@Mail.Ru

понеделник, 8 август 2011 г.

Забавни картинки

http://ibigdan.livejournal.com/9008945.html

Самотните жени предпочитат женени мъже

Учените: самотните  жени предпочитат женени мъже


08.08 04: 23 MIGnews.com

По време на изследването, 100 самотни и омъжени дами, са разглеждали  снимки на мъже за да изберат  най-привлекателният. Профила на семейното положение на  силния  пол понякога е бил  за същите мъже, които имат сключен брак, а в други случаи, същите тези мъже са били представени в състоянието на несемейните двойки.

Изпитните  резултати, показват, че една жена прави избор и предпочитания за женени  мъже. Това вероятно обяснява защо Анджелина Джоли се влюбва Брад Пит, когато той е бил щастлив в брака с Дженифър Анистън.

Учените смятат, че това е защото жените предпочитат мъже, които са изпробвани от другия пол.

Омъжените дами, предпочитат ергени мъже, когато търсят романтична връзка. Женени и с брак мъже предпочитат самотните  дами за секс връзка.

В предишни тестове експерти заключиха, че  за секс за  1 нощ ,жените предпочитат по-привлекателни мъже.

С лимоновия сок - прибран корем и бедра за седмица

С лимоновия сок - прибран корем и бедра за седмица

Галерия с изображения
Публикувана: Неделя, 7-ми Август 2011, автор(и): 24 Часа; прочитания: 5217
Не се харесвате в банския? Някой и друг килограм ви идва в повече в жегата? Ето какво ви е нужно - лимони. Предлагаме няколко малки тайни как може да се отслабне с този вълшебен плод и какви елементарни правила да се спазват. Не става въпрос настървено и единствено да се дъвче лимон, в основата на плана за хранене е пиенето на прясно изцеден лимонов сок. Дори думата диета вероятно не е най-точната. По-подходящо би било лечебно хранене за красива фигура. Много холивудски звезди дори карат по цяла седмица само на лимонов сок и вода. Което обаче докторите не препоръчват. Затова ето няколко възможности за специален план на хранене.
Вариант 1. Храниш се нормално, както досега. През деня пиеш на определени интервали лимонов сок - натюр или разреден с вода.
Вариант 2. Пиеш лимонов сок, но се придържаш към по-специален начин на хранене в рамките на 1 седмица. Няма точни предписания какво да се яде и какво - не. Целта на плана е да изработиш сам план, слушайки гласа на тялото, и да се придържаш към определени тематични храни. Също така да ограничиш или изключиш захарта от менюто.
Вариант 3. Пиеш само лимонов сок и не хапваш нищо друго. Но е задължителна предварителна консултация с лекар. Лимоните минават през цитрусова преса, сокът се разрежда с малко вода. По-приятен вкус се получава с добавка от кленов сироп или средно лют кайен пипер. На тази диета обикновено се подлагат звезди от шоубизнеса, преди да пристъпят гордо и безупречно на червения килим.
Най-добър и препоръчителен е вторият вариант. Микс от пренастройка на храненето и пиенето на лимонов сок. По-надолу е поместена разбивката по дни.
Още след първата седмица усещането е за виталност и елегантност. Това ще рече, че спокойно ще влезете в един номер по-малки дънки.
Защо всъщност лимони?
Лимоновият сок премахва атаките от глад и забавя апетита. Употребата на поне 2 литра лимонов сок и минерална вода през деня води до по-често уриниране, при което естествено следва загуба на тегло. И не на последно място се активира изгарянето на мазнини.
Дори да забравим основната цел на задачата, лимонът си остава един от най-здравословните плодове с високото съдържание на витамин С и важността за имунната система.
Сокът от лимон заздравява венците и предпазва от възпаления. Абсолютен дезинфектант и лек за много рани. Малко известен факт е, че ако изплакваме всеки ден устата със сок от лимон, косата ще стане по-здрава и лъскава. Ноктите на ръцете също ще станат по-хубави и здрави, ако поне веднъж седмично ги заравяме в разрязан наполовина лимон.
А пък изцедените половинки с кората не хвърляйте веднага, а първо наложете с тях лактите. Просто вижте след това ефекта.
Освен всичко етеричното масло в лимона повишава работоспособността на организма и концентрацията.
Като правило лимонената диета се прилага за 7 дни. Важно е всеки ден да се храните в определени часове, допустими са 5 хранения.
Между храненията се пие сок от лимон и вода. Преди да започнете диетата, трябва да се направи един разтоварителен ден за организма. За да се освободи тялото от натрупаните отровни вещества, в този ден се консумират само плодове, зеленчуци, по избор - риба или ядки. Пие се много вода, чай и сок от лимон. И сега вече може да започнете.
- Първи ден. Пийте сок от лимон и вода, колкото ви понася. Това ще активира отделителната система, ще ускори отделянето на шлаката и най-вече ще укроти глада. Започнете с голяма чаша прясно изцеден лимонов сок веднага след ставане от сън. Хранете се нормално, но умерено. Между храненията се пие лимонов сок или се взема поне по лъжичка на половин-един час.
- Втори ден. Запасете тялото с витамин С. Яжте повече плодове и зеленчуци. Витамин С подсилва защитните сили на организма, но заедно с това завърта на пълни обороти обмяната на веществата. Изключителен помощник при изгарянето на мазнини.
- Трети ден. Стабилизирайте нивото на захар в кръвта. Твърде високото или прекалено ниското равнище на кръвна захар повишава желанието за хапване. Именно сокът от лимон се грижи за правилното разпределение на захарта в кръвта. Използвайте дори лимонов сок при готвене и овкусяване на салати и други ястия. За да регулирате стойностите на кръвната захар, яжте повече белтъчинни продукти - яйца, пилешко, риба, бедно на мазнини месо и мляко, сирене, кисело мляко, ядки, печурки, жито, овесени ядки. Те създават задълго чувство на ситост. Чрез тях пък тялото разгражда резервите от въглехидрати и мазнини. Което води до намаляване на теглото.
- Четвърти ден. По-малко или никаква захар. Ръцете далече от всякакви сладки изкушения. Най-добре ги заместете с оризови вафлички. Захарта засилва производството на инсулин. Засилва се желанието към калорични храни - шоколад, бисквити, желирани бонбони. Това възпрепятства разграждането на мазнините и натоварва черния дроб. Затова именно четвъртият ден е преломен за отказ от всякакви сладки неща. Вместо това яжте пълнозърнест хляб, овесени или оризови диетични вафли и сухарчета. В този ден дори откажете твърде сладките плодове и ги заменете със сурови бадеми или орехи.
- Пети ден. Следете внимателно изгарянето на мазнини. Между 20 и 25% от дневните ни енергийни нужди се покриват от мазнините. Те са спирачка при преминаването на въглехидратите в кръвта. Към добрите мазнини спадат есенциалните (ядки, семена, мазни риби, рапично и орехово олио) и ненаситените мастни киселини (като напр. зехтин). С по-ограничена консумация трябва да гледаме на мазнините в млечните продукти, маслото и тлъстото месо.
- Шести ден. Забравете за готовите ястия и продукти. Заложете само на прясното и току-що приготвеното. Нека хлябът, спагетите и житните продукти имат само етикет "пълнозърнести". Те не би трябвало да съдържат консерванти, скрита захар или изкуствени добавки, които затормозяват черния дроб и пречат на организма да изгаря мазнините. Пазете се от пестициди, няма нищо по-вкусно от домашната градина или тази на баба.
- Седми ден.Добрата отделителна система е важна за оптималната обмяна на веществата. Какво да направим? Отделяйте достатъчно време за хранене, в никакъв случай не хапвайте на крак или набързо и нервно. Дъвчете бавно и дълго, за да може храната да се смеси със слюнката - първия актьор в отделителната система. Спортувайте редовно, макар и по малко. Купете си бягаща пътечка и внимателно се запознайте с основните правила за пълноценно и полезно за здравето ползване. Това също помага за по-добро храносмилане и отделяне.
Предимства и недостатъци на лимонената диета
Първото предимство е, че само за една седмица действително се свалят поне 2 кг. Светкавичен резултат се получава, ако се взема само и единствено лимонов сок. Но после следва неприятният йо-йо ефект. Подплънките под кожата се появяват по-бързо, отколкото може да помислим. И всички усилия и лишения стават излишни.
По-бавен, но пък по-траен е успехът, ако се придържаме към приблизителния начин на хранене.
В никакъв случай не провеждайте лимонената диета по-дълго от 7 дни, тъй като киселият сок е изпитание за стомаха. При дискомфорт веднага преустановете пиенето. Устната лигавица не е пригодена за постоянно обливане с лимонена киселина и сокът може да породи изтръпване на устата. Не се притеснявайте от честото уриниране, нормално е и ще изтърпите седмица.
Вярно, лимоните са полезни и здравословни, но при всички положения - с мярка!
Затова заложете на смесеното хранене, а лимоновият сок да бъде само помощник в менюто. Комбинациите всеки определя сам. (24часа)

неделя, 7 август 2011 г.

Най-новия клип на J Lo с 'латинския Брад Пит'

 http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/08/07/article-0-0D547DDC00000578-481_634x846.jpg
 Снимката е направена по време на заснемането на клипа
Клипът е сниман в CANCUN,MEXICO с участието на модела Уилям,известен като "Латинския Брад Пит"


събота, 6 август 2011 г.

Да откриеш света в песъчинките на плажа

ВАЛУТНИ КУРСОВЕ

петък, 5 август 2011 г.

МАКЪТ-Опасния омайник

Винсент Ван Гог (1853-1890) - Poppies and Butterflies 
(живопись на Gallerix.ru)
МАКОВЕ И ПЕПЕРУДИ-живопис от Ван Гог
Макът-символа на лятото е нежен ,красив и деликатен .Възпявали са го поети,рисували са го художници,и за него са се водили войни.Защото макът е суровината от която се добива опиум.


    Прародината на това полско цвете са иранските равнини.Съществуват стотици видове макове с различни големина и цвят:яркочервени,бели,кремави,розови,виолетови,сиви,светлосини и т.н.Те се различават не само по външен вид,но и по предназначение.Макът ,който успива-


Papaver somniferum  и макът,който се употребява в кулинарията ,изглеждат почти еднакво,но цветовете на използваното за производство на опиум растение са по-големи и с по-интензивна окраска.
  Дивите макове са много капризни и присаждането им в саксия е почти невъзможно.


ОПИУМНИ ВОЙНИ
Опияняващото действие на мака е открито още в древността.В антична Гърция той се използвал при различни религиозни ритуали и като упойващо средство от лекарите.В мюсюлманските страни обаче го използвали само за удоволствие.От опияняващото действие на мака са се възползвали и много страни от Средния и Далечен Изток като Китай и Индия.
Първата опиумна война е започната от Англия  и е продължила от 1839-1842г.завършвайки с погрома на Китай и с легализирането на опиумната търговия.По-късно търговски права получили САЩ и Франция.
     Втората война за маковете от страна на Англия и Франция срещу Китай продължава  от 1856-1860 г. и побеждават отново западните държави, а пътят на опиума от Далечния Изток към останалата част на света е напълно освободен.

СИМВОЛ НА СВОБОДА
       Хуманитарната организация 'Британска легия' приема за свое лого маковия цвят,защото една от мерките ,които предприема за увеличаване на работните места в рухналата следвоенна икономика на Англия е именно създаване на разсадник за отглеждане на макове.
ЛЕГЕНДИ ЗА ЖИВОТА,СМЪРТТА,СЪНЯ И МАКА
      Според гръцката митология макът е символ на плодородието и живота от една страна , а от друга на смъртта.Това е така защото се свързва с боговете Танатос и Морфей от една страна, но и с богинята Деметра.
Легендата разказва ,че Никса ,богинята на ноща имала двама синове близнаци Хипнос бог на съня и Танатос-бог на смъртта.Смятало се е ,че когато човек спи,умира и се пренася в света на сенките .Син на Хипнос бил Моорфей ,богът на съновиденията .И тъй като макът предизвиква съновидения посред бял ден ,най важния алкалоид в състава му морфин  е кръстен на Морфей.
      В  легендата за Деметра/богинята на плодородието ,земята и благосъстоянието /макът се споменава като цветето на Деметра.
     Когато дъщерята на богинята -Персефона била отвлечена от бога на подземното царство Аид/или Хадес/ Деметра затъгувала и земята запустяла.Тогава Зевс наредил на Аид да пуска Персефона да се завръща на земята веднъж годишно.Щастливата Деметра дарила хората отново с плодородие.Житото поникнало и между стръковете имало червени макове.Деметра изплела от тях венец ,и когато посрещнала дъщеря си го сложила на главата и.
     Внесете лятото в дома си чрез декорации от макове в интериора и ако се вярва на символиката на мака  ,любовта и благосъстоянието няма да напускат дома ви през цялата година.

преводач

LADY FLO Headline Animator

Felisima.com

BGtop