Banner

Търсене в този блог

събота, 19 ноември 2011 г.

Как да внесем ретро полъх в макиажа

Как да внесем ретро полъх в макиажа



От всички ретро стилове в макиажа най-силен интерес днес предизвиква епохата на крехките холивудски блондинки от 20-те години на 20-ти век, суинга и рокендрола от 60-те, както и диско стила от 80-те.



Основен съвет, за да стилизирате външността си в някои от стиловете в миналото е напълно достатъчно да направите един или най-много два ярки детайла (естествено, ако не ви предстои бал с маски).

Холивудски стил
Особено внимание в този стил макиаж се отделя за скулите. Те се подчертават с помощта на контрастната по отношение на светлия цвят на лицето линия в тъмен тон. Ружът е табу в холивудския стил.

Ако разполагате с кафяво-сиви сенки, които може сте смятали, че не ви подхождат тук е мястото да ги използвате. Нанесете ги по горните клепачи, особено в свивката на клепача и областта под веждите. Те е необходимо да повтарят контура на веждите. Друг важен акцент в стила а ла Марлен Дитрих са веждите, са така да се каже полукръговете, в които са оформени сенките. Внимателно прокараната линия, в интензивно-черен цвят придава на лицето удивително невинно изражение.

И естествено, образа ви ще бъде завършен при оформянето на "пеперудени" устни в ярко червен или тъмно вишнев цвят. Полутонове в случая са неуместни. Определете на връхната устна двете най-горни точки и ги отбележете с молив. Точно по средата между тях поставете точка в основата на вътрешната страна на устната.

Съедините двете линии – от външната към вътрешната страна на устните – така, че да бъде разделена на две равни половини. По контурните линии няколко пъти нанесете червило. Напудрете интензивно неукрасения триъгълник отгоре. Същото направете и с долната устна. Външните ъгълчета на устните изсветлете с червило в телесен цвят, като създадете ефект за квадратни устни.

Бриджит Бардо и компания
Ако ви привлича епохата на 60-те и искате да й подражавате, като създадете образа си, то можете да започнете с конски опашки, ярки цветове и къси роклички. Стилът на бунтуващото се поколение е построен на резките контрасти. Любимото му съчетание е в бяло и черно.

Ясно очертаната черна очна линия тогава е основен елемент в създаването на актуален макиаж.
Последователките на Бриджит Бардо не пестят и черната спирала и щедро я нанасят на миглите си в не по-малко 2-3 пъти на ден. На фона на изразително изписаните очи, очите и устните и бузите не било необходимо да са прекалено забележими. Обичайно тях ги украсявали в неярки блясъци с розови оттенъци.

Подчертайте вътрешните ъгълчета на очите и мястото под веждите с бели сенки или молив. Направете стрелки по горните клепачи, като в краищата те трябва да се раздвояват едната повтаря контура на клепача, а другата кокетно се устремява нагоре.

Отдолу линията трябва да е по-тънка, но също така достатъчно изразителна. Спиралата е длъжна да бъде с гарваново-черен цвят. Нанесете с малки промеждутъци от 1-2 минути не по-малко от два пъти. Леко розов руж е необходимо леко да се нанесе по горните клепачи до свивката и едва докоснато към изпъкнали части на скулите. Изберете и светло-розово блестящо червило със студен оттенък.

Козметиката.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

преводач

LADY FLO Headline Animator

Felisima.com

BGtop