- Всичко може да се гратинира: месо,риба,картофи,зеленчуци,плодове.В зависимост от времето за печене,предварително бланшираме или нарязваме на дребно съставките.
- Нарязаните на дребно съставки нареждаме в огнеупорен съд,като ги припокриваме наполовина ,за да получим колкото се може по-голяма повърхност.
- Благодарение на заливката съставките под кашкавалената коричка не изсъхват.Прясната сметана можем да заменим с мляко.
- За да получим златистокафява коричка ,поръсваме ястието с настърган кашкавал,върху който слагаме галета и парченца масло на вкус.
Това е блог за новини,полезни съвети за козметика ,грим ,кулинария,забавление и всичко от което се интересува съвременната жена
Banner
Търсене в този блог
петък, 29 юли 2011 г.
ГРАТИНИРАНЕ/изкуството да се пече/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар