Banner

Търсене в този блог

петък, 29 юли 2011 г.

ГРАТИНИРАНЕ/изкуството да се пече/

  1. Всичко може да се гратинира: месо,риба,картофи,зеленчуци,плодове.В зависимост от времето за печене,предварително бланшираме или нарязваме на дребно съставките.
  2. Нарязаните на дребно съставки нареждаме в огнеупорен съд,като ги припокриваме наполовина ,за да получим колкото се може по-голяма повърхност.
  3. Благодарение на заливката съставките под кашкавалената коричка не изсъхват.Прясната сметана можем да заменим с мляко.
  4.  За да получим златистокафява коричка ,поръсваме ястието с настърган кашкавал,върху който слагаме галета и парченца масло на вкус.
Тайната на гратинираното ястие е кашкавалената коричка,ароматът и разбира се ,вкусът .При приготвяне на ястието протича проста химична реакция.Предварително бланшираните и нарязани на дребно съставки разстиламе в огнеупорен съд,заливаме с гореща течност ,наръсваме ги с кашкавал,галета и с парченца масло на вкус.слагаме ги в предварително загрята фурна.По време на краткото печене в предварително загрятата фурна ,белтъците и втвърдителите образуват ароматна коричка на повърхността на ястието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

преводач

LADY FLO Headline Animator

Felisima.com

BGtop