Banner

Търсене в този блог

сряда, 13 юли 2011 г.

Съвети за добър тен и здрава кожа

Как слънцето въздейства върху кожата?


При първото излагане на слънце кожата се зачервява поради разширяването на повърхтностните капиляри.Ако човек се пече повече време кожата се обезводнява.
  Слънцето е полезно с това ,че убива бактериите и фиксира калция в костите.В същото време обаче това улеснява образуването на свободни радиали ,които са една от причините за остаряването на кожата. Вредни са най вече ултравиолетовите В лъчи,които не проникват надълбоко,но могат да причинят силни повърностни изгаряния ,като допир с нагорещен предмветЛъчите А не са толкова вредни,но проникват много по-надълбоко в кожата и също трябва да бъдат филтрирани.
СЪВЕТИ КАК ДА СЕ ПЕЧЕМ БЕЗОПАСНО НА СЛЪНЦЕ
  • Ходете на плаж по-рано сутринта или в късния следобед.
  • Първия ден стойте 10-15 мин.и след това се приберете под чадъра.Всеки слеващ ден времето за печене се увеличава с  по 10 мин.
  • Ползвайте слънцезащитна козметика-
  1. При бледа кожа,светли очи,червена коса естествената защита на кожата е 5-10 мин.Препоръчаният фактор е SPF 50
  2. При светла кожа ,светли или кафеви очи светли коси естествената защита на кожата е 10-30 мин.Препоръчителен фактор е SPF 30-40-50
  3. При матова кожа ,тъмно руса или кафява коса естествената защита на кожата е 15-25 мин.Препоръчителен фактор е SPF 15-20-25.
  4. При тъмна кожа и тъмна коса и очи естествената защита на кожата е 15-25 мин.Препоръчителен фактор е  SPF 2-5-10-12Няма коментари:

Публикуване на коментар

преводач

LADY FLO Headline Animator