Banner

Търсене в този блог

четвъртък, 15 септември 2011 г.

Първият учебен ден!

Със сигурност за вас този ден е вълнуващ, но можете да помогнете на детето си наистина да го почувства като НЕГОВИЯТ специален ден. Ето как:

1. Нещо за чантата. Вече сме попълнили списъка с необходимите тетрадки, моливи, боички, гуми и т.н. Най-вероятно сме ги купили на едро от някоя търговска верига – така е бързо и лесно. Ще е чудесно обаче, ако сред тях има и нещо, което силно да зарадва детето ви – блестящи моливи за дъщеря ви, или гума с формата на любим герой за сина ви;

2.  Изненада в кутията със закуска. Ще е приятна изненада, ако скриете нещо вкусно и любимо в кутията за обяд – например шоколадче, бонбон и т.н.

3. Дрехите. Подгответе специални дрехи за първия ден. Нека има нещо ново, дори това да е тениска или аксесоар.

4. Портмоне. Вероятно детето ви ще трябва да си купува закуска или вода в междучасията. Подарете му специално портмоне, където да държи парите си. Можете заедно да го украсите и надпишете.

5. Дневник. Първият учебен ден е подходящ момент,в който детето ви да започне да си води дневник. След години заедно ще се забавлявате като четете първите му впечатления от училище. Купете красив дневник за подарък.

6. Дъска за съобщения в детската стая. Детето може да пише на нея какви домашни има, датите на предстоящи събития, да пише любими стихчета и поговорки, да закача картинки, които му харесват. Има голямо разнообразие от дъски – коркови, магнитни, изтриваеми и т.н.

7. Календар. Можете да подарите календар, на който детето да отброява дните до ваканцията, коледното тържество и други важни събития. Нека той да е красив и голям. Още по-добре, ако по него може да се рисува и пише.


Източник:http://cleverbook.net/ 

LADY FLO: Ще постъпя в първи клас: Честит първи учебен ден на всички първокласници!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

преводач

LADY FLO Headline Animator

Felisima.com

BGtop