Banner

Търсене в този блог

сряда, 6 юли 2011 г.

ФРЕНСКА ЛУЧЕНА СУПА



Необходими продукти за 6 порции  :
25о г. кромид лук,70 г. масло ,1 с.л брашно,сол,черен пипер,6 тънки филийки хляб,
100 г.настъргано сирене ементал.

Начин на приготвяне: Главите лук нарежете на дребно.Запържете ги до златисто в
50 г.  масло .Прибавете брашното и 1,5 л. вода .Подправете със сол и черен пипер и оставете да поврат 30 мин ..под похлупак на слаб огън.
Филийките препечете на тостер или на тиган без мазнина .Сипете супата в огнеупорни чаши или купички.Покрийте я с по 1 филийка ,поръсете с настърганото сирене и сложете парченце масло  отгоре.Запечете около  7 мин. в предварително загрята фурна.
Супата сервирайте гореща .Типично френският вкус ще получите ,ако прибавите 1 с.л коняк.
Лучената супа е специалитет от Париж,познат в цяла Европа.Ранобудници и среднощни мечтатели посрещали утрото около ароматното блюдо в типичните за френската столица бистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

преводач

LADY FLO Headline Animator